Toyota не бърза с MR2

12 February 2020 10:02
Toyota не бърза с MR2
Източник: TopGear
Toyota не бърза с MR2Toyota не бърза с MR2Toyota не бърза с MR2Toyota не бърза с MR2Toyota не бърза с MR2Toyota не бърза с MR2Toyota не бърза с MR2
Възраждането на култовия модел на Toyota – MR2, се чака от години, но явно чакането ще продължи още. Изпълнителният вицепрезидент на Toyota Европа Мат Харисън потвърди тази неприятна информация като обясни, че сега новият MR2 „не е приоритет” за компанията. Вместо това японският гигант ще хвърли повече усилия в следващото поколение на GT86.

Главният инженер на проекта Toyota Supra Тецуя Тада вече на няколко пъти заяви, че иска компанията да разполага с три ясно дефинирани спортни модела. На върха трябва да е Supra, а другите два да са съживеният MR2 и новата Celica.

Ако все пак в бъдеще се появи следващо поколение на MR2, то най-вероятно ще е съвместен проект с друга компания. Според слуховете партньори на Toyota в това начинание може да е Subaru или дори Porsche. А според най-смелите предположения, Toyota може да инвестира сериозно в изцяло електрическо бъдеще за MR2.

Subaru и Toyota в момента работят заедно по следващото поколение на BRZ и GT86. Тада също е ангажиран в този проект и призна, че целта на екипът е да създаде купе със задно предаване, което да е по-забавно и интересно за каране от новата Supra. Двата нови модела най-вероятно ще получат 2,4-литровия 4-цилиндров турбо мотор, който сега се предлага със Subaru Ascent в Щатите и мощността му ще е поне 260 конски сили.

Все още няма официална информация и относно платформата, която ще използват следващите BRZ и GT86. Предполага се, че платформата на Subaru SGP (Subaru Global Platform) не позволява създаването на модел със задно предаване, но това е възможно при платформата на Toyota TGNA. Новото поколение на двата съвместни модела трябва да се появи до няколко години.

Този уебсайт ползва “бисквитки”, за да Ви предостави повече функционалност. Ползвайки го, вие се съгласявате с използването на бисквитки.

Политика за личните данни Съгласен съм Отказ