Отложиха старта в Китай

12 February 2020 14:57
Отложиха старта в Китай
Източник: TopGear
ФИА и Формула 1 официално отложиха Гран при на Китай, като състезанието в Шанхай трябваше да се проведе на 19 април. Това решение се очакваше от няколко дни, тъй като стартът от Формула 1 остана последната надпревара, която досега не беше официално забранена от китайските власти.

Молбата за отлагането на състезанието е дошла от промоутъра на Гран при на Китай, се казва в съобщението на ФИА. От федерацията поясниха, че „продължават да следят развитието на ситуацията, тъй като коронавирусът е вече глобална опасност”.

Организаторът на състезанието и ФИА допълниха, че ще търсят нова дата за старта в Шанхай за по-късен етап от хода на сезона. Както стана ясно днес, единият вариант е преместването на датата на финала на сезона в Абу Даби, за да може Гран при на Китай да се проведе в края на ноември.

Гран при на Китай става първото отложено състезание във Формула 1 от отмяната на старта в Бахрейн през 2011 година, когато страната имаше размирици и сериозно политическо напрежение.

Този уебсайт ползва “бисквитки”, за да Ви предостави повече функционалност. Ползвайки го, вие се съгласявате с използването на бисквитки.

Политика за личните данни Съгласен съм Отказ