В Италия плашат Ferrari със съд

13 February 2020 14:16
В Италия плашат Ferrari със съд
Източник: Ferrari
Италианската организация за защита на потребителите Codacons заплаши със съд Ferrari заради реклама на тютюневи изделия и поиска конфискацията на новия болид SF1000, който беше тържествено представен онзи ден в Реджо Емилия.

Информацията е на сайта racefans.net, като се уточнява, че става въпрос за логата на Mission Winnow – инициатива, подкрепена от тютюневия гигант Philip Morris International (PMI), като компанията редовно отрича, че това брандиране има за цел да промотира тютюневи продукти. Според Codacons обаче точно чрез тази инициатива се заобикаля забраната за реклама на тютюневи изделия в Европа и други региони. От организацията обявиха, че са получили подкрепата и на здравното министерство на Италия.

От организацията твърдят, че Mission Winnow се използва за промотиране на тютюневи изделия, макар и непряко.

Логата на Mission Winnow се появиха на болидите на Ferrari за Гран при на Япония през 2018 година, като тимът не ги използва във всички състезания – миналата година те отсъстваха в 11 от 21 състезания, включително и от Гран при на Италия на „Монца”.

Този уебсайт ползва “бисквитки”, за да Ви предостави повече функционалност. Ползвайки го, вие се съгласявате с използването на бисквитки.

Политика за личните данни Съгласен съм Отказ