Golf GTD идва в Женева

17 February 2020 06:12
Golf GTD идва в Женева
Източник: Volkswagen
Volkswagen подсказва за следващата по-мощна и бърза версия на осмото поколение на Golf и напълно очаквано, става въпрос за дизеловия вариант GTD, който трябва да се появи на салона в Женева в началото на март.

Единствената снимка, показана от VW дава представа за дизайна на предницата, като трябва да се отбележат светлините в долната част на решетката и светлинната ивица, която свързва фаровете. Второто решение е вече познато – то беше използвано при plug-in хибрида GTE и ще се появи и при новия GTI. Идеята е, че тази светлинна ивица ще отличава по-мощните и спортни версии от масовите варианти на Golf.

Техническите данни на Golf GTD ще станат ясни на премиерата в Женева, но от компанията обещаха, че автомобилът ще получи „най-мощния и чист турбодизел в историята на Golf”.

Досегашният Golf GTD е с мощност 185 конски сили, идващи от 2-литров 4-цилиндров турбодизел, а неговият наследник най-вероятно ще е с около 200 коня или малко повече, осигурени от модернизирана версия на същия мотор.

Както и досега GTD остава с предно предаване и ще се предлага с 6-степенна механична трансмисия или 6-степенна DSG кутия.

Този уебсайт ползва “бисквитки”, за да Ви предостави повече функционалност. Ползвайки го, вие се съгласявате с използването на бисквитки.

Политика за личните данни Съгласен съм Отказ