Еванс взе рали "Швеция"

17 February 2020 06:20
Еванс взе рали
Източник: Toyota Gazoo Racing
Еванс взе рали Еванс взе рали Еванс взе рали Еванс взе рали Еванс взе рали Еванс взе рали
В едва втория си старт за Toyota Елфин Еванс спечели рали „Швеция” – втори кръг от световния рали шампионат за сезон 2020. Това е втора победа за уелсеца в WRC, като преди това той спечели домашното си рали „Великобритания” през 2017.

Еванс поведе от самото начало на сериозно скъсеното състезание заради липсата на сняг, като от първоначалните 20 етапа екипажите караха само 9, а в неделната програма остана само пауър стейджа „Ликенас”, който обаче поднесе страхотни емоции на феновете.

Стратегията на Еванс – максимална атака, но без големи рискове, се оказа правилна и в края на всеки ден той успяваше да увеличи аванса си пред световния шампион Ойт Танак, който взе първи точки като пилот на Hyundai след катастрофата, която преживя на рали „Монте Карло”. Разликата между двамата на финала беше 12,7 секунди.

А съдбата на третото място се реши точно на „Ликенас”, където 19-годишният Кале Рованпера победа 6-кратния световен шампион Себастиен Ожие и го измести от подиума за огромна радост на шефа им в Toyota Томи Макинен.

Преди последната отсечка Кале изоставаше на половин секунда от Ожие, но на финала завърши на 3,4 пред французина.
След Швеция начело в класирането са Еванс и победителя от Монте Карло Тиери Нювил (Hyundai), който в Швеция завърши 6-и, с по 42 точки.

Третото състезание за сезона е в Мексико в средата на март.

Този уебсайт ползва “бисквитки”, за да Ви предостави повече функционалност. Ползвайки го, вие се съгласявате с използването на бисквитки.

Политика за личните данни Съгласен съм Отказ