И салонът в Пекин падна

18 February 2020 10:20
И салонът в Пекин падна
Източник: TopGear
Един от най-големите автомобилни салони в света – този в Пекин, също стана жертва на коронавирусът. Изложението трябваше да се проведе от 21 до 30 април, но организаторите му го отложиха, като все още няма информация кога ще са новите му дати. Слухове, че и салонът в Пекин се пострада вървят от месеци, като епидемията в Китай набира скорост, заразените вече са над 75 000, а властите отмениха всички големи моторспорт събития – така паднаха стартовете от Формула Е и Формула 1 в Саня и Пекин.

Официалната информация е, че новите дати за салона все още се обсъждат, но е трудно да се прогнозира какви ще са те.
Епидемията създава огромни логистични проблеми пред всички, които имат бизнес с Китай, а това в сериозна степен се отнася за автомобилните компании, които имат заводи там и изнасят за останалата част на света коли и компоненти за тях.

Салонът в Пекин се провежда от 1990 година насам, но местните власти обявиха, че се надяват, че това ще е последното голямо събитие, което ще е жертва на епидемията.

Този уебсайт ползва “бисквитки”, за да Ви предостави повече функционалност. Ползвайки го, вие се съгласявате с използването на бисквитки.

Политика за личните данни Съгласен съм Отказ