Биното не е забравил скока на Льоклер

18 February 2020 12:56
Биното не е забравил скока на Льоклер
Източник: Ferrari
Понякога шефът на тима на Ferrari във Формула 1 Матиа Биното трябва да влиза в ролята на строг учител, за да постигне поведението, което трябва да имат двамата му пилоти. Швейцарецът не се справи по най-добрия начин с менажирането на амбициите и представянето на Себастиан Фетел и Шарл Льоклер през сезон 2019, като ударът между двамата в Бразилия беше върхът на противопоставянето им.

Но звездите на Скудерията намират начин да притесняват шефовете си и когато не се състезават.

През януари Льоклер дебютира във въздушната акробатика и записа зрелищен скок с парашут – постъпка, която определено не се хареса на Биното.

„Да, понякога пилотите ни осигуряват сериозно главоболие – призна Биното в предаване на Rai 2. – Беше доста неприятно, когато Шарл скочи с парашут от самолет. Дали сме му простили за това? Не! Но той ни увери, че това няма да се повтори. Надявам се, че ме е разбрал.”

Заедно с Биното в студиото беше и Себастиан Фетел, който имаше какво да добави за скоковете с парашут.

„Просто е трябвало Шарл да вземе Матиа със себе си – пошегува се германецът. – Аз също съм скачал с парашут, но още преди да дойда във Ferrari.”

Що се отнася до по-сериозните теми, Биното коментира и целите на Черните кончета за сезон 2020 във Формула 1.

„Сега е трудно да се правят каквито и да е прогнози – обясни шефът на тима. – Миналата година, веднага след предсезонните тестове бяхме убедени, че ще сме много силни, но в Австралия ни очакваше студен душ. Но тимът ни е изграден от млади специалисти, така че има накъде да подобряваме представянето си.

„Не трябва да забравяме и това, че никога досега не е имало толкова силна конкуренция във Формула 1, като тази в последните сезони.

„Но Ferrari винаги стартира за победи и екипът преследва титлите при пилотите и конструкторите. Всичко друго е малко за нас.”

Този уебсайт ползва “бисквитки”, за да Ви предостави повече функционалност. Ползвайки го, вие се съгласявате с използването на бисквитки.

Политика за личните данни Съгласен съм Отказ