Bugatti е бил готов с още 2 модела

18 February 2020 16:29
Bugatti е бил готов с още 2 модела
Bugatti е бил готов с още 2 моделаBugatti е бил готов с още 2 моделаBugatti е бил готов с още 2 моделаBugatti е бил готов с още 2 моделаBugatti е бил готов с още 2 моделаBugatti е бил готов с още 2 моделаBugatti е бил готов с още 2 моделаBugatti е бил готов с още 2 моделаBugatti е бил готов с още 2 моделаBugatti е бил готов с още 2 моделаBugatti е бил готов с още 2 моделаBugatti е бил готов с още 2 моделаBugatti е бил готов с още 2 модела
Прочетете повече за:
BugattiChironAtlanticхиперколипроект

Производителят на хиперколи Bugatti е разработил още два модела, които е трябвало да се присъединят към Chiron в гамата на марката. Те са били напълно готови за производство, но след избухването на скандала с манипулираните дизелови двигател на Volkswagen Group, концернът се е отказал от тях, тъй като е трябвало да пести средства.


Единият от моделите е трябвало да се настани над Chiron в гамата на марката, а вторият - под него. По-слабият от двата автомобила е получил V8 двигател, докато по-скъпият и по-мощен автомобил - W16 мотор. Моделите са кръстени съоветно Atlantic и Bugatti W16 Coupe, а освен тях компанията е работила и над открита версия с името Veyron Barchetta (червена, естествено).

 

В крайна сметка обаче автомобилите си остават само като разработки, въпреки че от Atlantic е бил направен и готов прототип. В крайна сметка обаче никой в Bugatti не е наясно какви ще бъдат щетите от скандала с манипулираните дизели на Volkswagen и е било решено да не се рискува. Още повече, че компанията по това време е готвела и пускането на Chiron, чиято премиера се състоя през пролетта на 2016 г.

 

Снимки на двата автомобила се появиха тези дни в интернет, след като Bugatti допусна журналистически екип във фабриката си. На една от тях прототипът на Atlantic е сниман редом с легендарния модел със същото име, който марката продаваше в началото на миналия век.

Този уебсайт ползва “бисквитки”, за да Ви предостави повече функционалност. Ползвайки го, вие се съгласявате с използването на бисквитки.

Политика за личните данни Съгласен съм Отказ