Maserati тества електромобил

19 February 2020 09:41
Maserati тества електромобил
Източник: TopGear
Италианската спортна марка Maserati официално обяви, че планира електрификация на гамата си, като това включва хибридни и електрически модели, които предстои да видим съвсем скоро.

А развитието на електрическите технологии вече набира скорост, като компанията започна тестове на обществени пътища на изцяло електрически прототипи.

За разлика от повечето електрически модели, тези на Maserati няма да са тихи. Компанията потвърди, че инженерите й работят по създаването на по-шумен електромотор, чийто звук да смени „гласа” на 4,7-литровия V8 двигател, който в последните години се превърна в запазената марка на Maserati.

Електрическата система на задвижване на Maserati ще включва три електромотора, задвижване 4х4 и векторно насочване на въртящия момент. Заедно с това италианците обещават и бързо зареждане и голям пробег с един заряд на батерията.

Все още обаче няма официална информация за тези данни, но за да се бори с Tesla Model S и Porsche Taycan Turbo S, то електромобилът на Maserati ще е поне 600 конски сили.

Тестовете на електрическата система на Maserati привлякоха интереса на медиите, като компанията използва за прототип модифицирана версия на Alfa Romeo 4C – колата е с по-широка следа отпред и отзад, огромни отвори за охлаждане и раздути калници, за да поберат по-големите колела.

Този уебсайт ползва “бисквитки”, за да Ви предостави повече функционалност. Ползвайки го, вие се съгласявате с използването на бисквитки.

Политика за личните данни Съгласен съм Отказ