Над 500 000 заявки за Cybertruck

19 February 2020 10:10
Над 500 000 заявки за Cybertruck
Източник: Tesla
Според неофициална информация, появила се във форума „Клуб на собствениците на Cybertruck”, Tesla вече е събрала над 522 000 заявки за ръбатия електрически пикап. Тази информация се базира на системата за резервации на компанията, но не е официално потвърдена.

Тези половин милион заявки звучат реалистично, тъй като още през ноември миналата година Илън Мъск обяви, че компанията е събрала 250 000 заявки за пикапа. А след това, вече в края на миналата година, той допълни, че интересът е толкова голям, че „надхвърля производствените ни възможности за три-четири години”.

В същото време обаче от Tesla и досега няма публикувани данни за заявките, събрани от потенциалните клиенти.

Авторът на информацията обаче цитира точно тази таблица, която в компанията използват за заявки и от нея се вижда, че на най-голям интерес се радва версията на Cybertruck с два електромотора, следвана от тази с три мотора. Т.е по-скъпите варианти ще се продават повече. Тази тенденция отговаря на по-ранните данни, публикувани от Tesla. През ноември компанията обяви, че 17% от резервациите са за Cybertruck с един електромотор, 42 – за версията с два и 41 – за тази с три.

Както и при другите модели на Tesla заявката става много лесно и бързо – с депозит от 100 долара, а базовата цена на варианта с един електромотор ще е 39 900 долара в Щатите. Най-скъпият вариант – този с три електромотора – един на предния мост и два на задния – ще е 69 900 долара.

Този уебсайт ползва “бисквитки”, за да Ви предостави повече функционалност. Ползвайки го, вие се съгласявате с използването на бисквитки.

Политика за личните данни Съгласен съм Отказ