Новото Maserati ще се казва MC20

21 February 2020 09:07
Новото Maserati ще се казва MC20
Новото Maserati ще се казва MC20Новото Maserati ще се казва MC20Новото Maserati ще се казва MC20Новото Maserati ще се казва MC20Новото Maserati ще се казва MC20
Прочетете повече за:
MaseratiMC12MC20суперкола

През 2004 г. италианският производител Maserati представи модела MC12, построен на платформата на Ferrari Enzo и оборудван с V12 двигател. От този автомобил бяха произведени само 50 бройки за обществени пътища и 12 състезателни машини с добавка Corsa.


Сега компанията готви продължения на тази стратегия, но тя е променена. От Maserati обявиха предстояощто излизане на нов модел, който ще получи името MC20. В какъв тираж ще се появи той, все още не е известно, но се очаква и той да не не е много голям, тъй като италианците твърдят, че MC20 ще е "естествена еволюция" на MC12.

 

Други подробности липсват, но според информациите, бъдещото купе със средно разположение на двигателя ще получи компактен V6, който е самостоятелна разработка на Maserati (този път компанията e предпочела да не получава помощ от Ferrari). Не е ясно и как точно ще изглежда автомобилът, въпреки че от Maserati вече показаха снимки на прототип, покрит с камуфлаж.

 

Дебютът на модела ще се състои през май тази година, а през 2021 г. ще излезе и версия "кабриолет". През 2022 г. най-вероятно ще видими изцяло електрически вариант. Преди това - в края на тази година, Maserati ще предложи и хибридна модификация на Ghibli.

Този уебсайт ползва “бисквитки”, за да Ви предостави повече функционалност. Ползвайки го, вие се съгласявате с използването на бисквитки.

Политика за личните данни Съгласен съм Отказ