Първият Cadillac на ток е готов

22 February 2020 13:28
Първият Cadillac на ток е готов
Прочетете повече за:
Cadillacелектромобилпремиера

Първият в историята на марката Cadiilac електрически модел е готов и ще бъде представен по време на автосалона в Ню Йорк през април. Това разкри президентът на компанията Стив Карлайл по време на конгреса на Националната асоциация на дилърите на автомобили в САЩ.


Все още не е ясно, дали премиерата на модела ще е маст от автомобилното изложение или в Cadillac ще предпочетат да организират собствено мероприятие. Карлайл обаче беше категоричен, че в компанията му имат огромни планове за бъдеща електрификация на предлаганите модели.

 

"Ние влязохме в това десетилетие с двигатели с вътрешно горене, а ще трябва да излезем от тего с електрически силови агрегати. Очевидно е, че в един момент ще трябва двата варианта да съществуват едновременно, така че това ще ни струва двойни усилия", обясни Карлайл.

 

Той не даде информация какъв точно ще бъде моделът на ток. Според слуховете, това е кросоувър, който е трябвало да бъде готов още за изложбата за потребителска електроника CES в Лас Вегас през януари тази година. Премиерата обаче е била отложена заради стачката в заводите на General Motors през миналата есен, която е довела до забавяне на разработката на модела.

Този уебсайт ползва “бисквитки”, за да Ви предостави повече функционалност. Ползвайки го, вие се съгласявате с използването на бисквитки.

Политика за личните данни Съгласен съм Отказ