Няма да има нова Cupra Ibiza

24 February 2020 09:54
Няма да има нова Cupra Ibiza
Източник: Cupra
Няма да има нова Cupra IbizaНяма да има нова Cupra IbizaНяма да има нова Cupra IbizaНяма да има нова Cupra Ibiza
През февруари 2018 Cupra – спортната подмарка на SEAT, представи по-мощната и динамична версия на Ibiza. Допълненията бяха интересни – освен бронзовата емблема Cupra на решетката, колата получи и двоен ауспух, огромни джанти и по-широки прагове, както и спортни седалки.

Сега шефът на инженерното развитие на моделите на Cupra Аксел Андорф поясни какво ще е бъдещето на този модел.

„За момента нямаме планове да включваме Cupra Ibiza в нашето портфолио – заяви той. – В момента този проект не стои на дневен ред.”

Тази логика е разбираема, с оглед на това, че Cupra също иска дял от пазара на по-спортните SUV модели – това трябва да стане с Cupra Ateca, както и с plug-in хибридния модел Formentor. А и Андорф поясни, че проект като Cupre Arona го занимава доста повече, не само в сравнение с новата Cupra Ibiza.

Конкурентите на Cupra действат активно – Ford подготвя ST версия на възродената Puma, N-дивизията на Hyundai ще предложи по-мощна и спортна версия на Kona.

Също така е факт, че цялата VW Group не разполага с компактен спортен кросоувър, позициониран под VW T-Roc R, чиято мощност надхвърля психологическата граница от 300 конски сили. В Skoda акцентът е върху по-голямите Octavia RS и Kodiaq RS, така че нишата е свободна.

Този уебсайт ползва “бисквитки”, за да Ви предостави повече функционалност. Ползвайки го, вие се съгласявате с използването на бисквитки.

Политика за личните данни Съгласен съм Отказ