Ferrari: Ще има заповеди от бокса

24 February 2020 11:06
Ferrari: Ще има заповеди от бокса
Източник: Ferrari
Ferrari си запазва правото да използва заповеди от бокса през новия сезон във Формула 1, обяви шефът на тима Матиа Биното след първите тестове в Барселона. Швейцарецът отново се опита да уточни условията, при които ще се прилага тази непопулярна сред феновете мярка.

„Не казвам, че двамата ни пилоти ще бъдат свободни да се състезават без заповеди от бокса – поясни Биното. – Затова може да има заповеди от бокса, ако това ще е от полза на целия отбор. Но, за да ги използваме, трябва да имаме ясна ситуация.”

През 2019 Ferrari започна сезона със Себастиан Фетел като пилот №1 на тима, но сега Биното призна, че представянето на Шарл Льоклер миналата година му е донесло статут, равен с този на германеца. А и миналата година в първите няколко състезания Скудерията използва заповеди от бокса, само за да може Фетел да мине по-напред от Льоклер, без това да носи повече точки на тима.

„Мисля, че Шарл направи фантастичен сезон миналата година и постигна нивото на Себастиан, като това важи и за крайните му резултати за 2019 – заяви Биното. – Така, че е правилно двамата да започнат 2020 на едно и също ниво, мисля, че те знаят, че тимът винаги е на първо място, така че заповедите от бокса остават като възможност.”

На въпроса дали изравняването на статута на двамата пилоти няма да доведе до нови инциденти като катастрофата между тях в Бразилия миналата година, Биното отговори, че двамата вече работят много по-добре заедно.

„Мисля, че двамата ни пилоти сега се познават много по-добре – е мнението на шефът на Черните кончета. – Няма нужда да им казвам кое е редно и кое – не, те са наясно какво трябва да правят, за да побеждаваме на пистата.”

Този уебсайт ползва “бисквитки”, за да Ви предостави повече функционалност. Ползвайки го, вие се съгласявате с използването на бисквитки.

Политика за личните данни Съгласен съм Отказ