Type R версия и за Honda E?

25 February 2020 11:26
Type R версия и за Honda E?
Източник: Honda
Honda планира да електрифицира две трети от гамата модели, които предлага на световния пазар, до 2030 година. А това означава и лансирането на спортни електрически модели. Това радостно очакване беше потвърдено и от лидера на проекта Civic Type R Хидеки Какинума, който заяви, че е възможно да има и електрически Type R. Според него обаче, основната трудност ще е осигуряването на вълнуващо представяне на електромобила на подходяща цена.

Какинума направи и още едно важно уточнение, което ще е интересно за развитието на Type R като топ версия на различни модели.

„Буквата R при Civic Type R винаги е означавала Racing, така разширяването на тези версии в посока кросоувър и SUV модели няма особен смисъл – обясни Какинума. – В момента Civic е единственият модел в гамата на Honda, който отговаря на изискванията да има версия Type R.”

Също така, според слуховете, още е рано да чакаме изцяло електрически Civic Type R, но пък следващото поколение може да е с хибридно задвижване.

Ако обаче има електрически Type R, то най-вероятно тази версия ще е част от семейството на Honda E.

„Да, новата платформа, която използваме при Honda E, както и моторът и гумите, могат да понесат още натоварване – потвърди Такахиро Шиния, заместник-шеф по развитието на моделите на Honda. – Ние обичаме Type R автомобилите, за нас това е важна модификация. Ние, като инженери искаме всеки един модел да има Type R версия, но е съвсем друг въпрос дали клиентите ще харесат това.”

Honda E е с мощност 136 или 154 конски сили, като и двата варианта имат въртящ момент 315 Нм. С едно зареждане моделът изминава 220 километра. В Германия цената стартира от 33 470 евро преди отстъпките, като доставките за клиенти в Европа започват това лято.

Този уебсайт ползва “бисквитки”, за да Ви предостави повече функционалност. Ползвайки го, вие се съгласявате с използването на бисквитки.

Политика за личните данни Съгласен съм Отказ