Ferrari за офроуд

25 February 2020 11:48
Ferrari за офроуд
Източник: TopGear
Ferrari за офроудFerrari за офроудFerrari за офроудFerrari за офроудFerrari за офроуд
Офроуд приключенията не остават безразлични и собствениците на Porsche 911 и различни модели на Ferrari, като това важи и за компаниите, които създават състезателни версии на тези автомобили. И това определено не е от вчера.

Идеален пример за това е автомобил, който излиза на търг в Саудитска Арабия – Ferrari 308 Dino GT4 от 1975 година.

Особеното при този автомобил е, че е подготвен за скоростен офроуд, като моторът му е 3-литров V8 с мощност 240 конски сили. Автомобилът е напълно ревизиран, като последният ремонт, включително и на двигателя е бил на стойност 26 000 долара.

Уникалното тук обаче е окачването, дело на тексаската компания DriverSource, която всъщност е превърнала това Ferrari в офроуд автомобил. Койлоувърите са с регулируема височина, като промените в окачването са отразени и в модификации на управлението.

Търгът в Саудитска Арабия е чак в края на годината – 23 ноември, като организаторите вече заявиха, че специално към това особено Ferrari има сериозен интерес.

Този уебсайт ползва “бисквитки”, за да Ви предостави повече функционалност. Ползвайки го, вие се съгласявате с използването на бисквитки.

Политика за личните данни Съгласен съм Отказ