Прост: Искаме да задържим Рикардо

25 February 2020 12:23
Прост: Искаме да задържим Рикардо
Източник: Renault
Привличането на Дениъл Рикардо от Red Bull в Renault беше трансферният удар на сезон 2018 във Формула 1. Сега австралиецът започва втория си сезон в тима, а договорът му изтича в края на 2020. Представянето на отбора обаче остава под нивото на пилотирането на Дениъл и мнозина се питат дали Renault ще успее да задържи Рикардо, който има шансове да се бори за мястото на Себастиан Фетел във Ferrari за сезон 2021.

Директорът на Renault Sport Ален Прост коментира темата, като 4-кратният световен шампион е уверен, че тимът трябва да направи всичко възможно, за да повярва Дениъл в прогреса на Renault.

„Искаме да убедим Дениъл да остане, без да го заблуждаваме за реалните ни възможности – обясни Прост. – Никога не знаем какво може да се случи, може някой от големите отбори да му предложи договор, така че не всичко е в наши ръце.

„В Red Bull Рикардо разполагаше с автомобил, с който да се бори за победи, а като дойде при нас направи крачка назад, той обаче винаги дава 100 процента в работата – на пистата и извън нея, винаги се усмихва, винаги е в добро настроение. Затова и целият ни тим го подкрепя.

„Естествено, че искаме да задържим Дениъл, но все още е рано да кажа дали ще успеем.”

Този уебсайт ползва “бисквитки”, за да Ви предостави повече функционалност. Ползвайки го, вие се съгласявате с използването на бисквитки.

Политика за личните данни Съгласен съм Отказ