Porsche 911 получи уникална опция

25 February 2020 12:30
Porsche 911 получи уникална опция
Porsche 911 получи уникална опцияPorsche 911 получи уникална опцияPorsche 911 получи уникална опция

Компания Porsche измисли оригинален начин да промотира своите спортни коли. Марката предлага на клиентите си да постави техен отпечатък от пръста на предния капак на автомобила. И това е само първата крачка в тази посока, тъй като германският производител пранира да разшири списъка с предлаганите индивидуални изображения.


Рисунката ще се нанася на капака с помощта на специална технология за "директен" печат. Тя е разработена от специалистите по боядисване в учебния център на Porsche в Цуфенхаузен, където се намират централата на компанията и един от нейните заводи. Благодарение на това технология се постига максимална детайлизация на картинката, която не може да бъде постигната с традиционно боядисван

 

Самият процес по нанасяне на отпечатъка не може да бъде определен като прост, въпреки че е напълно автоматизиран. За да се постигне желания резултат, инженерите на Porsche трябва да постигнат идеално координация на три системи - роботехника, боядисване и нанасяне на допълнителния елемент.

 

За целта, преди началото на работа специалистите свалят капака, а биометричните данни на клиента са обработват така, че да се изключи тяхното незаконно използване. След това роботът пренася картинката върху избрания детайл, а последните щрихи са нанасянето на лак и фина полировка.

Този уебсайт ползва “бисквитки”, за да Ви предостави повече функционалност. Ползвайки го, вие се съгласявате с използването на бисквитки.

Политика за личните данни Съгласен съм Отказ