Polestar показа бъдещия си дизайн

26 February 2020 09:18
Polestar показа бъдещия си дизайн
Polestar показа бъдещия си дизайнPolestar показа бъдещия си дизайнPolestar показа бъдещия си дизайнPolestar показа бъдещия си дизайнPolestar показа бъдещия си дизайнPolestar показа бъдещия си дизайн

Ателието Polestar доскоро беше част от компанията Volvo, но вече е самостоятелен производител. Той представи концептуалния модел Precept, чиято световна премиера ще се състои по време на автосалона в Женева в началото на март.


Всъщност, обтекаемият седан е първият модел на марката, който получава самостоятелен дизайн. Досегашните два автомобила на бранда - купето Polestar 1 и лифтбекът Poestar 2, бяха "нарисувани" в стила на Volvo и това донякъде попречи за приемането им като самостоятелни машини. А концептуалният Precept трябва да покаже, как ще изглеждат електромобилите на Polestar в близко бъдеще.

 

Дизайнерите са заложили на аеродинамиката, затова седанът е получи удължена предна част и е лишен от решетка на радиатора (всъщност, тя не е нужна на електромобилите). В панела между светодиодните фарове са вградени два радара и HD-камера, необходими за работата на автопилота, а на покрива е поставен лидар. Разстоянието между двете оси е 3100 мм срещу 2940 мм при серийния седан Volvo S90.

 

За подобряване на аеродинамиката помагат камери, които заменят външните огледала. Интересното е, че Polestar Precept няма задно стъкло, като в горната част на заменилия го панел е вградена още камера. Картината от нея, както и от останалите камери, се излъчва на дисплей на централния екран.

 

В салонна на концепта има приборен панел с диагонал 12,5 инча, екран на мултимедийната система (15 инча) и сведени до мининум физически бутони и превключватели. Интериорът е напълно екологичен, като се залага на седалки от преработени пластмасови бутилки, а стелките са от стари рибарски мрежи.

 

За съжаление, няма никакви технически данни за концепта Polestar Precept. Най-вероятно, те ще стана известни в Женева.

Този уебсайт ползва “бисквитки”, за да Ви предостави повече функционалност. Ползвайки го, вие се съгласявате с използването на бисквитки.

Политика за личните данни Съгласен съм Отказ