DS влиза в нова ниша

26 February 2020 11:56
DS влиза в нова ниша
Източник: DS
Най-постоянното нещо при луксозната марка на Citroen – DS, е участието на компанията във Формула Е. Но сега започват да се случват интересни неща и извън пистите. Пример за това е концептът DS Aero Sport Lounge, който ще дебютира на Женева другата седмица и ще бъде изложен заедно със седана DS9.

От DS описват новия си концепт така сякаш марката създава нова ниша за луксозни кросоувъри с дължина 5 метра, много глезотии на борда и форми на купе. Там, където са BMW X6, Porsche Cayenne Coupe и Mercedes GLE Coupe. Така че, когато се появи серийната версия ще е интересно.

Разбира се, новият концепт е електрически (690 конски сили мощност), батерията е с капацитет 110 киловатчаса, а пробегът с едно зареждане е над 640 километра.

Впечатляващата радиаторна решетка всъщност е екран за комуникация с пешеходците и водачите на другите автомобили на пътя. Зад нея са скрити сериозно количество сензори, най-вероятно, необходими за автономно придвижване.

В интериора се появяват интересни материали – слама, точно така – слама, но и футуристични технологии. Акцентът е върху управлението с жестове на много функции, а облегалката между предните две седалки засича движението на ръката ви и дори ви отговаря, благодарение на малки говорители, които потвърждават със звуков сигнал, че командата е приета.

Този уебсайт ползва “бисквитки”, за да Ви предостави повече функционалност. Ползвайки го, вие се съгласявате с използването на бисквитки.

Политика за личните данни Съгласен съм Отказ