Porsche 911 става всъдеходна суперкола

27 February 2020 12:17
Porsche 911 става всъдеходна суперкола
Porsche 911 става всъдеходна суперколаPorsche 911 става всъдеходна суперкола
Прочетете повече за:
Porsche 911Porsche 959Gemballa

След смъртта на Уве Гембала знаменитото германско ателие Gemballa смени собственика си, но продължава по пътя на оригиналната компания. Сега щафетата е поета от Марк Филип Гембала, който си има собствена автомобилна компания и в Женева ще покаже своя първи проект - кола в стиля на легендарното Porsche 959.


Марк Филип Гембала е само на 26 години, като първоначално е учил икономика в бизнес-школата European Business School (EBS University), а след това е работил в Aston Martin, Mercedes-Benz и Porsche. През есента на 2018 г. той създаде собствена фирма - MP Gemballa, чийто първи проект ще бъде показан на закрито мероприятие на салона в Женева.

 

Вече има обаче някои известни детайли за колата. Новият автомобил на Гембала ще бъде преработена версия на Porsche 911 (сериа 992), която на външен вид ще напомня легендата 959. Дизайнът е на Ален Дерозие, който по-рано е работил за Renault, Faraday Future и Chery, а сега ръководи автомобилното направление на студиото за дизайн studiokurbos от Щутгарт. Според него, това ще бъде "всъдеходна суперкола, която е един от най-уникалните автомобили на планетата".

 

Сред партньорите на MP Gemballa попадат KW Automotive (окачване), Michelin & BF Goodrich (гуми), Akrapovic (изпускателна система), Staud Studios (маркетинг), DS Fasertechnik (детайли от карбон) и VELA Performance (инжиниринг). Проектът е напълно готов и дори вече са приети няколко поръчки за автомобила.

 

Porsche 959, на което почит отдава колата на Gemballa, е най-бързият сериен автомобил за времето си. Колата със задвижване на четирите колела разчита на боксер с обем 2,8 литра с две турбини, развиващ 450 к.с. Машината развива 339 км/ч.


Този уебсайт ползва “бисквитки”, за да Ви предостави повече функционалност. Ползвайки го, вие се съгласявате с използването на бисквитки.

Политика за личните данни Съгласен съм Отказ