Колата на Sony излезе на пътя

28 February 2020 08:49
Колата на Sony излезе на пътя
Колата на Sony излезе на пътяКолата на Sony излезе на пътя
Прочетете повече за:
SonyVision-Sелектромобил

Компанията Sony публикува видео на първия си автомобил - Vision-S, за да докаже, че задвижваният с електричество модел може да се движи. Колата е заснета по пътищата около австрийски Грац, тъй като е произведена от местната компания Magna Steyr.


Засега Visison-S продължава да има статут на концептуален модел и от японската компания твърдят, че нямат намерения да я предлагат в серийно производство. Електромобилът дебютира на изложбата за потребителска електроника CES в началото на 2020 г., като нейната цел е да покаже "технологиите на бъдещето".

 

https://www.youtube.com/watch?time_continue=3&v=ivQaTyMj4-Q&feature=emb_logo

 

А такива в автомобила на Sony има, при това немалко. Най-важната от тях е автопилот с 33 датчика и сензори, които трябва да осигурят напълно безопасно пътуване без намесата на шофьора. Електрическият модел разполага също с аудиосистема 360 Reality Audio с обемно звучене и тон-колони, вградени в седалките.

 

В основата на Vision-S е платформа на Magna Steyr, а задвижването става с два електромотора - всеки по 268 к.с. Съвкупната мощност е 536 к.с., като ускорението от 0 до 100 км/ч отнема 4,8 секунди, а максималната скорост е 240 км/ч.

Този уебсайт ползва “бисквитки”, за да Ви предостави повече функционалност. Ползвайки го, вие се съгласявате с използването на бисквитки.

Политика за личните данни Съгласен съм Отказ