Сглобен по снимка

28 February 2020 10:32
Сглобен по снимка
Източник: Unilad
Индийският механик Ракеш Бабу успя да си сглоби класически VW Beetle по снимка, като използва предимно подръчни материали заради ограничения бюджет, с който е работил. Бабу не е виждал Beetle на живо и неговата версия се е получила малко по-различна, все пак той е работил по снимки.

В основата на проекта буквално лежи стоманена рама, двигателят идва от мотоциклет Suzuki, а колелата са от моторикша.

Отново, заради ограниченията в бюджета Бабу е трябвало сам да доработи скоростната кутия плюс стартер за двигателя. Каросерията е изпълнена с желание да прилича максимално на оригинала.

В Индия не е разрешено самоделни автомобили като този на Бабу нямат право да се движат по обществените пътища, но създателят му има амбиция да го покаже на автомобилен салон. Максималната скорост на индийския Beetle е 40 км/ч, а разходът – 3,4 литра бензин на 100 км.

Бабу е успял да сглоби колата за половин година, но е работил в свободното си време, като смята, че ако се е занимавал само с проекта, то срокът е можел да е по-къс – три месеца.

Този уебсайт ползва “бисквитки”, за да Ви предостави повече функционалност. Ползвайки го, вие се съгласявате с използването на бисквитки.

Политика за личните данни Съгласен съм Отказ