Коронавирусът отмени автосалона в Женева

28 February 2020 12:34
Коронавирусът отмени автосалона в Женева

Най-голямото и най-важно за автомобилните производители изложение – това в Женева, което всяка година се провежда в началото на март, беше отменена заради коронавируса. Организаторите на салона имаха намерение той да се проведе по план (2-15 март), но правителството на Швейцария забрани всички събития, на които се събират повече от 1000 души.


„С оглед на настоящата ситуация и разпространението на коронавируса, Федералният съвет разглежда настоящата ситуация в Швейцария като „специална“ по отношение за Закона за епидемиите. Забраната влиза в сила незабавно и ще важи поне до 15 март“, заяви министърът на здравеопазването на страната Ален Берсе.

 

До момента, в Швейцария има 9 регистрирани случая на коронавирус, като всички са в района на Базел. Всички болни вече са поставени под карантина.

 

Най-големият автомобилен завод в света също пострада от коронавируса. Компанията Hyundai спря производството на автомобили в предприятието си в Улсан (Южна Корея), след като един от служителите бе диагностициран с опасното заболяване, съобщава Automotive News.

 

В Улсан се произвеждат голям брой модели на Hyundai, в това число средноразмерните и големи кросоувъри Palisade, Tucson, Santa Fe и Genesis GV80. Заводът е затворен за неопределено време, като това стана точно в момента, в който компанията постепенно започна да възстановява производството в 5 други свои предприятия. Те бяха прекратили работа, тъй като има недостиг на оборудване, което се доставя от Китай.

 

В Улсан има 5 завода на Hyundai, които са обединени в огромен комплекс. Там се сглобяват 1,4 млн. автомобила на година, което е 1/3 от общата продукция на компанията. Това е най-голямото автомобилно предприятие в света, като в него работят 34 000 души.

 

Южна Корея е на второ място след Китай по брой заболели от коронавируса. До момента са заразени над 2000 души.

Този уебсайт ползва “бисквитки”, за да Ви предостави повече функционалност. Ползвайки го, вие се съгласявате с използването на бисквитки.

Политика за личните данни Съгласен съм Отказ