Как Ferrari да те даде на съд

02 March 2020 08:47
Как Ferrari да те даде на съд
Източник: Instagram/Bemrose
Има хора, които успяват да се забъркат в интересни каши, дори когато действат с най-добри намерения или просто се захващат с интересни проекти, които може да имат още по-интересни последици.

Идеален пример за това е новозеландският инженер Рувим Бемроус, който натрупа известност в тунинг средите, след като монтира ванкелов двигател в своето Ferrari 456 GT. Бемроус спечели награда на местен тунинг фестивал за най-добра конверсия с този проект, но веднага след това е получил писмо то Ferrari, в което се иска „незабавно да прекрати” експлоатацията на този автомобил.

Историята стартира лятото на миналата година, когато Бемроус купува не безценица сериозно катастрофирало 456 GT, като специалистите са преценили, че двигателят му не подлежи на възстановяване.

Инженерът е решил, че ремонтът с оригинални части е „нецелесъобразен”, затова решил да замени заводския V12 мотор с роторен двигател от Mazda.

Бемроус се похвалил с проекта си в социалните мрежи, блогът му бързо събра над 1000 последователи, а във Ferrari научили от медиите за работата му. Смяната на двигателя и възстановяването на шасито отнели на инженера две седмици и му стрували 13 хиляди долара.

Още първото видео на „промененото” 456 GT, в което Бемроус пали гумите (буквално!) предизвиква интереса на Скудерията и идва предупредителното писмо.

Бемроус обяви пред местните медии, че не се притеснява от съдебна битка с Ferrari и е уверен, че не нарушава законите и не нанася никакви вреди на италианската марка. Даже инженерът обяви, че е готов да се извини на Ferrari, макар и да не вижда защо.

Този уебсайт ползва “бисквитки”, за да Ви предостави повече функционалност. Ползвайки го, вие се съгласявате с използването на бисквитки.

Политика за личните данни Съгласен съм Отказ