GTA версия за Alfa Romeo Giulia

03 March 2020 13:15
GTA версия за Alfa Romeo Giulia
Източник: Alfa Romeo
GTA версия за Alfa Romeo GiuliaGTA версия за Alfa Romeo GiuliaGTA версия за Alfa Romeo GiuliaGTA версия за Alfa Romeo GiuliaGTA версия за Alfa Romeo GiuliaGTA версия за Alfa Romeo GiuliaGTA версия за Alfa Romeo GiuliaGTA версия за Alfa Romeo GiuliaGTA версия за Alfa Romeo GiuliaGTA версия за Alfa Romeo GiuliaGTA версия за Alfa Romeo GiuliaGTA версия за Alfa Romeo GiuliaGTA версия за Alfa Romeo GiuliaGTA версия за Alfa Romeo Giulia
Alfa Romeo отбелязва 110-годишния си юбилей с вълнуваща GTA версия на новата Giulia Quadrifoglio. GTA е абревиатура на Gran Turismo Alleggerita и е напомняне за Giulia Sprint GT от 1965 година, първият модел с такава версия.

Най-общо, ако Giulia Quadrifoglio е съперник на BMW M3 или AMG C63, то GTA ще се бори с моделите с допълнително означение Competition или S на двете германски марки.

А GTA идва с още мощност, по-ниско тегло, подобрена аеродинамика, преработени окачване и шаси плюс промени в интериора, които поставят водача в центъра на екшъна, като целта му е само една: удоволствие от по-високата скорост.
2,9-литровият V6 двигател с две турбини вече е с мощност 540 к.с, т.е увеличението е с 30 конски сили, а за намаляване на теглото много от панелите на каросерията са заменени от карбонови елементи.

Аеродинамичният пакет на GTA е напълно ревизиран, като това е станало с помощта на специалистите от Sauber F1 – тимът, който представлява Alfa Romeo във Формула 1. Към това добавяме 20-инчови джанти с централна гайка и изпускателна система от титан.

А версията GTAm е още по-екстремна – седалки тип „корито” с карбонови облегалки и 6-точкови колани, странични прозорци от лексан, заден прозорец от лексан и премахване на задните седалки. На тясно място се появява частичен ролбар плюс специално място за каска. Тя е Bell и е с цветовете на GTA, като се води част от оборудването на колата и идва заедно с гащеризон, ръкавици и обувки за каране плюс покривало за колата.

Отделно GTAm получава още аеродинамични елементи за по-добро представяне на пистата, а предният сплитър и задното крило от карбон са оптимизирани за добавяне на притискаща сила. Но GTAm остава автомобил, който може да се кара по обществени пътища. Общото производството на двете версии ще е едва 500 бройки.

Този уебсайт ползва “бисквитки”, за да Ви предостави повече функционалност. Ползвайки го, вие се съгласявате с използването на бисквитки.

Политика за личните данни Съгласен съм Отказ