Изкуство от Mulliner и Bentley

04 March 2020 10:28
Изкуство от Mulliner и Bentley
Източник: Bentley
Изкуство от Mulliner и BentleyИзкуство от Mulliner и BentleyИзкуство от Mulliner и BentleyИзкуство от Mulliner и BentleyИзкуство от Mulliner и BentleyИзкуство от Mulliner и BentleyИзкуство от Mulliner и BentleyИзкуство от Mulliner и BentleyИзкуство от Mulliner и Bentley
Специализираната компания за каросерии и дизайн Mulliner на Bentley осигури на най-верните купувачи на марката специален модел – Bacalar, с който демонстрира завръщането си в производството на коли в супер ограничени серии.

Bacalar е двуместен открит роудстър, чието производство ще е едва 12 бройки, като колата е базирана на Continental GT, но с напълно нова каросерия и използва заемки в дизайна от дизайна EXP100 GT. Но пък това е подсказване как ще еволюира дизайнът на следващите модели на Bentley.

Най-интересното при Bacalar е, че става въпрос за автомобил с изцяло открит кокпит, а това е позволило снижаването на челното стъкло, както и постигането на по-елегантен силует.

Целият този ексклузивитет струва много – по-точно 1,5 милиона лири на кола, но в Bentley нямат никакви притеснения за продажбите на лимитираната серия на Bacalar.

Роудстърът получава последната версия на 6-литровия W12 мотор с две турбини и мощност 650 конски сили, а максималният му въртящ момент е 900 Нм. Двигателят работи с ревизираната версия на 8-степенен автоматик с два съединителя, където акцентът е върху по-бързата смяна на предавките. Максималната скорост на Bacalar е 322 км/ч, а ускорението от 0 до 100 км/ч става за 3,5 секунди.

Този уебсайт ползва “бисквитки”, за да Ви предостави повече функционалност. Ползвайки го, вие се съгласявате с използването на бисквитки.

Политика за личните данни Съгласен съм Отказ