Формула 1 може да загуби още стартове

04 March 2020 11:15
Формула 1 може да загуби още стартове
Източник: TopGear
Формула 1 няма да провежда състезания в държави, които забраняват достъпа на хора от страни, в които ситуацията с разпространението на коронавирусът е по-сериозна. Това заяви управляващият директор на Формула 1 Рос Браун.

Гран при на Китай, която трябваше да се проведе през април е отложена, като ФИА и ФОМ търсят начин да намерят място за старта в Шанхай към края на сезона.

Гран при на Австралия на 15 март – състезанието, с което стартира новият сезон във Формула 1, ще се проведе по план, обявиха организаторите на надпреварата в Мелбърн.

В същото време Бахрейн и Виетнам, където трябва да се състоят следващите два старта, вече ограничиха достъпа на чужденци, основно идващи от Италия. Това решение поставя под въпрос участието на двата италиански тима Ferrari и Alpha Tauri, както и представителите на Pirelli. Рос Браун уточни, че ако тези ограничения попречат на отборите, то няма да има състезания.

„Ако някой отбор не успее да влезе в страната, то няма да можем да проведем състезанието там – обясни Браун пред агенция Reuters. – Все пак, няма да е честно да има състезание без всички участници.

„Ако обаче отборите решат да не участват в някое състезание, то това ще е тяхно решение.”

Браун допълни, че шефовете на Формула 1 планират да съкратят хората в падока, както и че ще помолят отборите да използват минимален брой хора в хода на състезателните уикенди.

Този уебсайт ползва “бисквитки”, за да Ви предостави повече функционалност. Ползвайки го, вие се съгласявате с използването на бисквитки.

Политика за личните данни Съгласен съм Отказ