Продажбите в Китай се сринаха

04 March 2020 15:11
Продажбите в Китай се сринаха
Източник: TopGear
Продажбите на нови коли в Китай са спаднали с 80% през февруари, като основната причина за това е разпространението на коронавирусът, обявиха местни медии, цитирани от агенция Reuters. Това е допълнителна трудност за автомобилните компании, които се бореха срещу спадащите продажби и преди епидемията, но сега понесоха много тежък удар.

Спадът с 80% беше официално потвърден от Китайската асоциация на производителите и търговците на леки коли (CPCA), но все още няма данни за точния брой продажби.

Toyota стана първият голям автомобилен производител, който обяви продажбите си в Китай за февруари – 23 800 бройки Toyota и Lexus, като резултатът е минус 70 процента в сравнение с февруари 2019.

От General Motors се ограничиха с обяснението, че китайската автомобилна индустрия е изправена пред „сериозни предизвикателства” през първото тримесечие на тази година.

От CPCA допълниха, че доставките от производителите към дилърите са спаднали с 86% през февруари и допълниха, че кризата, предизвикана от коронавирусът е засегнала абсолютно всички компании, присъстващи на китайския пазар.

Търговците на коли още чакат помощ от страна на държавата, но докато дойде тя, дилърите започнаха да дават отстъпки, за да съживят търговията, като те варират между 400 и 1500 долара.

Този уебсайт ползва “бисквитки”, за да Ви предостави повече функционалност. Ползвайки го, вие се съгласявате с използването на бисквитки.

Политика за личните данни Съгласен съм Отказ