Завръщането на Hispano Siuza

05 March 2020 09:20
Завръщането на Hispano Siuza
Източник: Hispano Suiza
На салона в Женева миналата година марката Hispano Suiza се превърна в тема на интересен спор – една компания представи супер автомобил с V10 двигател с 1100 к.с – Maguari GS1 GTC, а друга реши да покаже електромобил с 1019 конски сили на име Carmen.

И двете компании твърдяха, че притежават правото да използват името на легендарната испанска марка, но в крайна сметка се оказа, че създателите на Carmen имат повече права, все пак президентът на компанията Мигел Суке Матеу е правник на основателя на Hispano Suiza Дамиан Матеу.

Базираната в Барселона компания показа електрическото възраждане на формите на състезателните коли на Hispano Siuza от 20-те години, но до момента няма доставен нито един от планираните 19 електромобили. Сега дойде ред на по-мощната и спортна версия на Carmen, която от компанията определиха като „следващия етап от развитието на възродената испанска луксозна марка”.

Та, ред е на Carmen Boulogne – серията ще е от 5 коли, които ще са част от вече споменатите 19 автомобили, като цената ще е 1,65 милиона на автомобил.

Каросерията е изцяло от фиброкарбон, от карбон е и монококът, а капаците на задните колела на Carmen са останали в историята, тъй като новите карбон-керамични спирачки имат нужда от по-добро охлаждане.

Автомобилът се задвижва от два електромотора – по един за всяко задно колело, общата им мощност е 1113 конски сили, а теглото на колата е намалено до 1630 кг.

И още нещо – Carmen Boulogne има аеродинамичен коефициент от едва 0,325. За сравнение – на Koenigsegg Agera R е 0,37.

Ускорението от 0 до 100 става за 2,6 секунди, максималната скорост е 290 км/ч. Капацитетът на батерията е 80 kWh, което осигурява пробег с едно зареждане в рамките на 400 км.

Този уебсайт ползва “бисквитки”, за да Ви предостави повече функционалност. Ползвайки го, вие се съгласявате с използването на бисквитки.

Политика за личните данни Съгласен съм Отказ