Отново: Ще има електрическа G-класа

08 March 2020 08:07
Отново: Ще има електрическа G-класа
Източник: Mercedes
Отново: Ще има електрическа G-класаОтново: Ще има електрическа G-класаОтново: Ще има електрическа G-класаОтново: Ще има електрическа G-класаОтново: Ще има електрическа G-класаОтново: Ще има електрическа G-класа
G-класата на Mercedes е сред най-популярните SUV в световен мащаб от десетилетия насам – някогашното високопроходимо возило вече е символ на луксозни, мощни и бързи автомобили. Класическите ръбати форми и AMG версиите на модела едва ли могат да сбъркани, а с тях вървят и турбо двигатели с голям работен обем.

Но в рамките на няколко години това клише може да се окаже остаряло и неточно. От Mercedes потвърдиха, че компанията работи по електрическа версия на G-класата, като „концепцията е вече напълно ясно”, уточниха германците, а дизайнерите работят по някои интересни промени в излъчването на модела.

„G-класата е модел, който надскача традиционните класове и сегменти, също като Mercedes – обясни главният изпълнителен директор на компанията Ола Калениус. – Да, G-класата ще има електрическа версия, вече работим по концепта на модела и до няколко години ще имаме сериен модел.”

Още преди няколко месеца Калениус посочи пътя на развитие на G-класата, като на събитие в Берлин категорично заяви, че ако зависи само от него G-класата ще остане до последно в гамата на Mercedes въпреки споровете в миналото дали този модел не трябва да бъде елиминиран. Според Калениус обаче с лансирането на електрическа версия на G-класата, спасението му е сигурно. Сега вече имаме и времева рамка, макар и по-общо за това кога да очакваме най-екологичната версия на возилото.

Новото поколение на G-класата донесе 60% ръст на продажбите на модела в световен мащаб през 2019 година – почти 35 000 бройки, като така беше подобрен рекорда от 2017 с почти 22 000 продажби.

Този уебсайт ползва “бисквитки”, за да Ви предостави повече функционалност. Ползвайки го, вие се съгласявате с използването на бисквитки.

Политика за личните данни Съгласен съм Отказ