McLaren готви смяна на P1

09 March 2020 08:52
McLaren готви смяна на P1
McLaren готви смяна на P1McLaren готви смяна на P1McLaren готви смяна на P1
Прочетете повече за:
McLaren P1хибриделектромобил

Хибридната суперкола McLaren P1 е на пазара от доста време, така че е въпрос на време, британският производител да предложи достоен приемник на легендарния модел. Това вероятно ще се случи през 2024 г., но още сега генералният директор на компанията Майк Флюит, разкри подробности за автомобила.


„Все още не сме взели крайно решение, дали наследникът на P1 отново ще бъде хибрид или ще е напълно електрически автомобил. Вторият вариант изглежда по-вероятен. Лично аз харесвам много електромобилите, тъй като те стават, както за всекидневно използване, така и за каране на писта. И разполаган с невероятна производителност“, обясни Флюит.

 

Все пак, шефът на McLaren признава, че колите на ток все още имат сериозен проблем, тъй като батериите им се изхабяват бързо. Това се отнася най-вече за суперколите с огромна мощност.

 

„Вземете, например, McLaren 765LT. Ако това беше електромобил, ще можете да го карате не повече от 30 минути на писта, като използвате пълната му мощност. След това ще се наложи да зареждате батериите, което е крайно неудобно“, каза още Флюит.

 

В McLaren обаче нямат други варианти за бъдеще, освен да заложат на електрификация на своите модели, тъй като правителството на Великобритания коригира плановете си за забрана на автомобилите с двигатели с вътрешно горене на територията на страната. Тя влиза през 2035 г., а не през 2040 г., както беше обявено първоначално.

Този уебсайт ползва “бисквитки”, за да Ви предостави повече функционалност. Ползвайки го, вие се съгласявате с използването на бисквитки.

Политика за личните данни Съгласен съм Отказ