Идва последният Huracan

10 March 2020 09:12
Идва последният Huracan
Източник: Lamborghini
Идва последният HuracanИдва последният HuracanИдва последният Huracan
Фотографите успяха да открият нов прототип на Huracan с камуфлаж, снабден с масивно крило в стила на състезателните версии на моделите на Lamborghini. Прототипът е с по-семпли форми на задната част, задно предаване и ще послужи за създаването на хомологационната версия STO (Super Trofeo Omologato), като ще се предлага в ограничена серия на пазара.

Хомологационните варианти на състезателните автомобили преживяват ренесанс, като става въпрос за топ версиите на серийните коли, на които се базират състезателните им варианти.

Според неофициална информация от Lamborghini Huracan STO ще е с 100 кг по-лек от Huracan Evo, който също е със задно предаване. STO ще е предназначен основно за каране на писта и ще получи модернизирано шаси, по-мощни спирачки, но без промени по двигателя – той остава 5,2-литров атмосферен V10 с 640 конски сили.

Следващата стъпка ще е лансирането на STO като „серийната версия” на състезателтия Huracan Super Trofeo, за да се изпълни със съдържание рецептата за „хомологационен автомобил”, а производствената му серия ще е едва 700 коли. STO ще е и последната версия на модела Huracan, който след това ще бъде пенсиониран. Очаква се, че премиерата на Huracan STO ще е в края на тази или началото на следващата година, а моделът ще има задачата да замени Huracan Performante, който е със задвижване 4х4, но производството му вече е прекратено.

Lamborghini Huracan дебютира през 2014 година, като получи фейслифт и модернизация и сега се произвежда версията Evo. Наследник на Huracan ще се появи най-рано през 2024 година.

Този уебсайт ползва “бисквитки”, за да Ви предостави повече функционалност. Ползвайки го, вие се съгласявате с използването на бисквитки.

Политика за личните данни Съгласен съм Отказ