Volvo бронира кросоувърите си

13 March 2020 11:34
Volvo бронира кросоувърите си
Източник: Volvo
Всички кросоувър модели на Volvo вече ще се предлагат и в брониран вариант. Макар и само в Бразилия. Досега тази възможност се предлагаше само за най-големия XC90, а гамата сега се допълва и от XC40 и XC60.

Бронираните версии на популярните модели са разработени съвместно с бразилската компания Carbon Blindados, която предлага проекти за брониране на всякакъв тип автомобили – от Mini до Porsche.

За каросерията бронята е от стомана и кевлар – слой с дебелина 2,5-3 мм, а за стъклата защитата достига дебелина от 20 мм.

Все още не е ясно точно какъв ще е класът за бронираната защита на кросоувърите на Volvo, но компанията поясни, че доработките не са променили силовата структура на купето. Без промени са и двигателите, окачването и спирачките, т.е допълнителното тегло не е голямо.

Първите бронирани модели на Volvo са разработени за Бразилия, където търсенето е много сериозно заради високото ниво на престъпност. В Бразилия ще бъдат преоборудвани и първите бройки – Volvo ще доставя на Carbon Blindados серийни коли от Европа и Китай и специализираната компания ще ги превръща в бронирани коли.

Пакетът с бронята ще струва на бразилския пазар 15 000 долара, а местното представителство на Volvo допълни, че ако има интерес, компанията може да предлага и бронирани версии на седаните и комби моделите, които продава.

Този уебсайт ползва “бисквитки”, за да Ви предостави повече функционалност. Ползвайки го, вие се съгласявате с използването на бисквитки.

Политика за личните данни Съгласен съм Отказ