BMW съкращава 50% от двигателите си

14 March 2020 07:58
BMW съкращава 50% от двигателите си
BMW съкращава 50% от двигателите сиBMW съкращава 50% от двигателите си

Германският производител BMW обяви, че ще съкрати наполовина броя на двигателите с вътрешно горене, които използва в момента, съобщава изданието Bimerpost. Това ще позволи икономисване на сериозни средства, които ще бъдат инвестирани в нови технологии.


Още през 2019 г. стана ясно, че компанията ще започне да отделя сериозни средства за изследвания и проектиране на електрически мотори. Именно те постепенно ще се превърнат в основен продукт на BMW и ще изместят сегашните агрегати в вътрешно горене.

 

Мерките, предприети от ръководството на баварския производител, ще позволи още през 2022 г. да бъдат спестени поне 12 млн. евро. Засега обаче не се посочва кои от използваните сега двигатели ще бъдат спрени от производство и съответно няма да бъдат поставяни повече на модели на бранда.

 

Анализатори допълват, че съвсем скоро шефовете на BMW ще започнат да се отказват и от моделите, които показват слаби резултати на пазара. Съответно, и те ще бъдат спрени от производство, а тяхното място ще бъде заето от екологично чист транспорт. През следващите 2 години компанията трябва да предложи на клиентите си 25 модели с електрически двигатели.

Този уебсайт ползва “бисквитки”, за да Ви предостави повече функционалност. Ползвайки го, вие се съгласявате с използването на бисквитки.

Политика за личните данни Съгласен съм Отказ