Ford ще прави собствен P1

14 March 2020 08:01
Ford ще прави собствен P1

През лятото на 2019 г. компанията Ford обяви създаването на бранда Fordzilla, за да обедини на едно място всички национални кибер-отбори, състезаващи се във виртуалния шампионат Forza Motorsport 7. Сега идва ред на нова крачка – разработка от нулата на спортен автомобили за виртуална реалност, в която ще участват геймъри от цял свят.


Проектът носи името Team Fordzilla P1. Индексът в името повтаря този на хибридната суперкола на McLaren, която е предшественик на сегашния Speedtail. Едва ли обаче, Ford ще има юридически проблеми заради използването на названието, тъй като реално тази кола няма да се появи никога и патентът няма да бъде нарушен-

 

Проектът се ръководите от европейското студио за дизайн на Ford, като в него участват френският, немският, италианският, испанският и британският тим на Fordzilla. Всички детайли на бъдещата спортна кола – основни елементи от дизайни и салона, характеристики на двигателя и т.н., се разработват с помощта на данни от допитване сред участници в игрите. Мненията на геймърите се събират в официалните канали на проекта в Twitter и Instagram.

Този уебсайт ползва “бисквитки”, за да Ви предостави повече функционалност. Ползвайки го, вие се съгласявате с използването на бисквитки.

Политика за личните данни Съгласен съм Отказ