Рали Мексико свършва днес

14 March 2020 22:48
Рали Мексико свършва днес
Източник: Toyota Gazoo Racing
Третият кръг от световния рали шампионат – „Мексико”, ще бъде прекратен предсрочно – след съботните отсечки, стана ясно днес. Решението е на организаторите, които искат да осигурят на участниците и феновете по-добра възможност да се приберат у дома, тъй като някои държави вече започнаха да затварят границите си заради пандемията при разпространението на коронавируса.

След поредицата отменени големи автомобилни състезания, рали „Мексико” остана единствената надпревара този уикенд, но след началото на състезанието ситуацията със заразените в областта Леон и в цяло Мексико започна да се променя, т.е случаите на Covid-19 се увеличават.

Със съботните етапи екипажите ще са покрили 78% от маршрута на състезанието и отмяната на неделните етапи те пак ще вземат пълния размер точки за класирането в световния шампионат.

След 14-ата отсечка на рали „Мексико” начело е 6-кратният световен шампион Себастиен Ожие с Toyota Yaris WRC, следван на 27,6 секунди от Теему Сунинен с Ford Fiesta WRC и 41 секунди от настоящия световен шампион Ойт Танак с Hyundai i20 WRC. В състезанието останаха само петима заводски пилоти с WRC автомобили, като лидерът в световния шампионат Елфин Еванс (Toyota) е четвърти, следван от съотборника му Кале Рованпера.

Този уебсайт ползва “бисквитки”, за да Ви предостави повече функционалност. Ползвайки го, вие се съгласявате с използването на бисквитки.

Политика за личните данни Съгласен съм Отказ