Ожие критикува рали Мексико

16 March 2020 09:16
Ожие критикува рали Мексико
Източник: Toyota Gazoo Racing
Победителят в рали „Мексико” Себастиен Ожие заяви, че състезанието не е трябвало да бъде проведено с оглед на това, че то повиши риска от разпространение на коронавируса в страната.

В началото на миналата седмица регистрираните случаи на коронавирус в Мексико бяха едва 12 и нито един от тях в областта Гуанауато, където се проведе състезанието. В дните на надпреварата обаче заразените започнаха да се увеличават, макар и все още да няма потвърждение, че това се дължи на идването на участниците, механиците и феновете от Европа.

Състезанието беше спряно в събота вечер, за да могат отборите да се приберат в Европа, тъй като все повече държави започнаха да затварят границите си.

Ожие спечели шестата си победа в Мексико и първа за него с Toyota, но веднага след финала заяви, че не може да се зарадва на този успех и се извини на феновете за евентуалните поражения, нанесени от идването на толкова европейци в страната им.

Сега 6-кратният световен шампион допълни тезата си в Twitter, като първоначално обясни, че „победата няма стойност, ако е поставила феновете в опасност”.

„Тази победа е напълно различна от другите – написа Себ. – Тъй като това рали не трябваше да се състои. Предпазването на хората трябва да е по-силно от всички други интереси, със сигурност да стои по-високо от състезанията. Ако поставяме феновете в опасност, то тази победа няма стойност!”

В хода на ралито стана ясно, че местната власт в Гуанауато, която е инвестирала милиони в рали „Мексико” е против спирането му, като неофициално позицията е била, че така и така вирусът идва, затова състезанието трябва да се проведе.

Този уебсайт ползва “бисквитки”, за да Ви предостави повече функционалност. Ползвайки го, вие се съгласявате с използването на бисквитки.

Политика за личните данни Съгласен съм Отказ