Chevrolet Corvette може да е по-бърз

16 March 2020 09:53
Chevrolet Corvette може да е по-бърз

Официалното време на новия Chevrolet Corvette, който е първият в историята на модела със средно разположение на двигателя, на легендарната “Северна дъга“ на Нюрбургринг е 7:29,9 минути, но се оказва, че суперколата може да бъде по-бърза.


В случая, проблемът идва от факта, че по време на първите изпитания на трасето през декември 2019 г. автомобилът е завъртял една обиколка за 7:28,3 минути, което е с 1,6 секунди по-бързо от официалното време, обявено от производителя. В същото време предишното поколение на модела даде 7:10 минути, като в случая разликата е доста сериозна и това притеснява част от феновете на легендарното спортно купе.

 

От General Motors обявиха, че по пътя към конвейера автомобилът търпи сериозни промени в настройките, като те са свързани с повишаването на безопасността за ежедневна експлоатация, а също така и заради новите екологични стандарти. Затова и инженерите на Chevrolet са намалили динамичните характеристики на мотора.

 

Все пак, се уточнява, че ускорение от 0 до 60 мили в час (97 км/ч) е отличен показател за обикновения потребител. И той едва ли би обърнал внимание, че автомобилът му е с 1,6 секунди по-бавен на Нюрбургринг.

Този уебсайт ползва “бисквитки”, за да Ви предостави повече функционалност. Ползвайки го, вие се съгласявате с използването на бисквитки.

Политика за личните данни Съгласен съм Отказ