Почти 300 км пробег за ID.1

16 March 2020 11:23
Почти 300 км пробег за ID.1
Източник: Volkswagen
В края на миналата година Volkswagen Group обяви плановете си да лансира 75 електрически модела и 60 хибрида до края на 2029 година. В тази бройка попадат електромобилите и хибридите от всички марки под шапката на концерна, а заедно с впечатляващата бройка беше показана и серийната версия на електрическия хечбек ID.3 – първият модел от новата електрическа гама на гиганта.

В Женева компанията трябваше да покаже електрическия кросоувър ID.4, като плановете за него включват и лансирането му на американския пазар.

Сега идва ред на информацията за най-компактния и достъпен модел от ID гамата – ID.1, който ще следва философията на e-up!, но може би ще е малко по-голям. Много е вероятно субкомпактният електромобил да получи и по-различни версии – ID.1 Crozz и e-Roomzz – в първия случай с по-висок клирънс и квазиофроуд дизайн, а във втория – ван, базиран на модела.

Разбира се, ID.1 ще бъде изграден на модулната платформа MEB, която се използва и при ID.3 и ID.4 и ще бъде представен през 2023 година.

Очаква се, че iD.1 ще се предлага в два варианта по отношение на батерията – с капацитет 24 и 36 киловатчаса, като вторият вариант ще осигурява пробег от 298 км с едно зареждане.

Този уебсайт ползва “бисквитки”, за да Ви предостави повече функционалност. Ползвайки го, вие се съгласявате с използването на бисквитки.

Политика за личните данни Съгласен съм Отказ