Монако получава нова дата

16 March 2020 12:35
Монако получава нова дата
Източник: TopGear
От началото на тази седмица масовите обществени събития в Монако са забранени, а разрешение за работа получиха хранителните магазини, аптеките, банките и църквите, като карантината е заради трите случая на заразени с коронавирус в Монте Карло.

Това поставя под въпрос провеждането на Гран при на Монако в края на май, като реакцията от страна Формула 1 и ФОМ беше много бърза – най-известното състезание в световния шампионат ще получи нова дата.

В Liberty Media са твърдо решени да проведат Гран при на Монако този сезон, като сега се обсъждат различни варианти на новите дати на състезателния уикенд.

Сезон 2020 във Формула 1 не успя да стартира заради отмяната на Гран при на Австралия час и половина преди старта на първата свободна тренировка, а отменените и отложени състезания досега са общо четири: това в Мелбърн, както и тези Бахрейн, Виетнам и Китай.

Под заплаха са следващите стартове в Нидерландия, Испания, Монако и Азербайджан. Ако и тези четири състезания паднат или бъдат пренасрочени, сезонът ще стартира в Канада в средата на юни, естествено, ако и тази страна не наложи ограничения заради пандемията от коронавирус.

Този уебсайт ползва “бисквитки”, за да Ви предостави повече функционалност. Ползвайки го, вие се съгласявате с използването на бисквитки.

Политика за личните данни Съгласен съм Отказ