Легендарни цветове за Porsche Taycan

16 March 2020 16:12
Легендарни цветове за Porsche Taycan
Източник: Porsche
Легендарни цветове за Porsche TaycanЛегендарни цветове за Porsche TaycanЛегендарни цветове за Porsche TaycanЛегендарни цветове за Porsche TaycanЛегендарни цветове за Porsche Taycan
Porsche избра цветовете на някои от най-успешните си състезателни автомобили, за да промени изгледа на новия си електрически модел Taycan. Естествено, те са свързани с големите победи на марката в състезанията за издръжливост и имат пряка връзка с легендата 917. С тези коли Porsche участва в Конкурса за елегантност на Амелия Айлънд.

Започваме с червено-белия Taycan с номер 23 – реплика на 917 Kurzheck от 1970 година – прототипът, който печели „24 часа на Льо Ман” и това е първата победа на Porsche в легендарната надпревара.

През 1971 Porsche участва в Льо Ман с прототипа 917/20, оцветен в незабравимото розово, донесло му прозвището „Розовата свиня” и отново използвало номер 23.

И накрая третата разцветка е посветена на болидите на Brumos Porsche, които записват 4 победи в „24 часа на Дейтона”, които се състезават с номера 58 и 59, като 59 определено е по-известният сред феновете. Първата победа в Дейтона идва през 1973 с Питър Грег и Хърли Хейууд, които се състезават с Porsche Carrera RSR.

Този уебсайт ползва “бисквитки”, за да Ви предостави повече функционалност. Ползвайки го, вие се съгласявате с използването на бисквитки.

Политика за личните данни Съгласен съм Отказ