До 15 април решават за Льо Ман

16 March 2020 18:00
До 15 април решават за Льо Ман
Източник: lemans.org
Решението дали „24 часа на Льо Ман” ще се проведе по график или ще бъде отложено трябва да бъде взето до 15 април, обяви президентът на ACO Пиер Фийон. Той допълни, че „каквото и да се случи” състезанието ще се проведе в рамките на 2020 година.

Легендарната надпревара е планирана за 13-14 юни и засега не е засегната от вълната отмяна и отлагания на автомобилни състезания в световен мащаб, тъй като обхвана датите до края на април.

Но сред отложените е и състезанието „6 часа на „Спа”, което трябваше да се проведе другия месец и е предпоследен кръг от сезона в световния шампионат за издръжливост (WEC), който трябва да завърши в Льо Ман.

ACO вече отложи мотоциклетното състезание „24 часа на Льо Ман”, което също трябваше да е през април, но ще се състои на 5-6 септември.

Фийон обясни, че срокът 15 април е избран, за да могат отборите и феновете да са наясно максимално рано какво ще се случи с 24-часовата надпревара.

Този уебсайт ползва “бисквитки”, за да Ви предостави повече функционалност. Ползвайки го, вие се съгласявате с използването на бисквитки.

Политика за личните данни Съгласен съм Отказ