Lotus се готви да съживи Esprit

17 March 2020 08:07
Lotus се готви да съживи Esprit
Lotus се готви да съживи EspritLotus се готви да съживи EspritLotus се готви да съживи EspritLotus се готви да съживи EspritLotus се готви да съживи EspritLotus се готви да съживи Esprit

Още през 2010 г. компанията Lotus показа няколко концептуални модела, сред които беше и прототип на нов Esprit (на снимките). Предвиждаше се, той да излезе на пазара около 3 години по-късно, но това не се случи. Дизайнът на автомобила обаче беше разработен така, че да изглежда актуално дори в наши дни.


Концептуалният модел беше оборудван с 5,0-литров V8 на Toyota, развиващ мощност от 620 к.с. , но серийната му версия ще претърпи промени, твърдят колегите от Autocar. Очаква се, суперколата отново да получи агрегат от Toyota, но той ще бъде хибриден, като в основата му ще бъде 3,5-литров V6.

 

В разработката на задвижващата система участват инженери на Volvo, които имат огромен опит в създаването на подобни хибридни агрегати. Тяхна връзка с Lotus е заради концерна-майка – Geely, който е собственик и на двете компании. По предварителни данни, новият Lotus Esprit ще развива около 500 к.с., като ще се настани над Evora в гамата на британската марка.

 

Известно е още, че купето ще бъде изградено по схема със средно разположение на мотора, като трябва да стане „най-полезният Lotus”, благодарение на увеличеното място за багаж. Суперколата ще се появи на пазара през 2021 г., като ще се предлага в Северна Америка и Китай.

Този уебсайт ползва “бисквитки”, за да Ви предостави повече функционалност. Ползвайки го, вие се съгласявате с използването на бисквитки.

Политика за личните данни Съгласен съм Отказ