Болният в McLaren оздравява

17 March 2020 08:31
Болният в McLaren оздравява
Източник: Pirelli
Заразеният с коронавирус член на екипа на McLaren с когото стартира края на Гран при на Австралия в седмицата преди отмяната на състезанието, вече оздравява и няма признаци на болестта Covid-19. Това официално съобщи тимът от Формула 1, който трябваше да постави под карантина още 14 човека в хотел в Мелбърн.

След първия случай на заразяване с коронавирус в McLaren шефът на тима Зак Браун обяви, че отборът се оттегля от Гран при на Австралия, а по-късно, макар и на другия ден и малко преди първата свободна тренировка състезанието беше отменено.
Браун потвърди в края на миналата седмица, че двамата с тим мениджъра Андреас Зайдел са се разбрали още преди заминаването на тима за Австралия, че ако там бъде открит заразен член на отбора, McLaren ще се оттегли от надпреварата, както и стана.

В Мелбърн бяха сложени под карантина и четирима човека от Haas, но всички те се оказаха с отрицателни проби за коронавирус.

В същото време от Pirelli беше потвърдено, че човек от екипа на италианския доставчик на гуми във Формула 1 е с признаци на заразяване с коронавирус и затова е в болница в Мелбърн. Това е било установено в неделя, но лекарите обявиха, че се успели навреме да го сложат под карантина.

Този уебсайт ползва “бисквитки”, за да Ви предостави повече функционалност. Ползвайки го, вие се съгласявате с използването на бисквитки.

Политика за личните данни Съгласен съм Отказ