Има ли Renault интерес към Фетел?

17 March 2020 09:29
Има ли Renault интерес към Фетел?
Източник: ФИА
4-кратният световен шампион Себастиан Фетел е един от пилотите, които разглеждат шефовете на Renault за сезон 2021 във Формула 1, призна босът на отбора Сирил Абитбул в интервю за тв канала Canal+.

Договорът на германеца с Ferrari изтича в края на 2020, като досега няма преговори за удължаването му, а в същото време в края на тази година изтича и контрактът на Дениъл Рикардо с Renault, като не е тайна, че австралиецът преди време беше трансферна цел на Скудерията, но е много вероятно точно Фетел да е наложил вето на идването му в Маранело.

„Не искам да казвам не – отговори Абитбул на въпроса дали е възможно Renault да ангажира Фетел за 2021. – Той е велик пилот и велик шампион. Себ има четири световни титли с двигателите на Renault. Затова и не мога сега да кажа, че предпочитаме да работим с пилоти, които ще са успешни утре, вместо да залагаме на героите от вчерашния ден.”

Но в последните години философията на Renault е точно такава – тимът предпочита да си „отглежда” звезди, които да „растат и да се развиват”, по думите на Абитбул, заедно с отбора. Но наемането на Рикардо се оказа изключението от това правило.

В същото време Абитбул поясни, че точно Рикардо остава най-желаният избор на тима за сезон 2021, като австралиецът също намекна преди време, че в идеалния случай би останал да кара за тима. Проблемът е, че през 2019 развитието на шасито на Renault изостана от планираното и тимът загуби битката за 4-ото място при конструкторите от клиентския си отбор McLaren.

Другата кола на Renault е за Естебан Окон, който дойде на мястото на Нико Хюлкенберг. Контрактът на французина е за „няколко години”, според Абитбул, което означава, че на него се разчита да израсне и да се развие заедно с отбора.

Този уебсайт ползва “бисквитки”, за да Ви предостави повече функционалност. Ползвайки го, вие се съгласявате с използването на бисквитки.

Политика за личните данни Съгласен съм Отказ