Марко: Ferrari и Mercedes отмениха Австралия

17 March 2020 15:12
Марко: Ferrari и Mercedes отмениха Австралия
Източник: AUSGP
Шефът на Формула 1 Чейс Кери се извини на феновете за отмяната на Гран при на Австралия и последвалите три състезания заради разпространението на коронавируса. Но коментарите около падналия старт в Мелбърн не спират, най-малкото защото целият уикенд беше отменен по-малко от 2 часа преди началото на първата свободна тренировка в петък.

Вечерта преди тренировките отборите гласуваха за отмяна на Гран при на Австралия, а тези, които искаха състезанието да се проведе – като Red Bull и Alpha Tauri, трябваше да се подчинят на мнозинството.

Сега моторспорт съветникът на Red Bull доктор Хелмут Марко обясни, че на решението сериозно са повлияли Ferrari и Mercedes, които освен, че участват в шампионата със свои отбори са и доставчици на двигатели.

„Най-общо – другите отбори бяха готови за се проведе Гран при на Австралия, но това нямаше как да стане, тъй като те нямаше да имат двигатели за уикенда – заяви доктор Марко пред списание auto motor und sport. – А и някои от участниците в срещата на отборите на няколко пъти смениха позицията си.”

Интересното е, че дори и резултатът от гласуването да е бил друг, то Red Bull и Alpha Tauri най-вероятно също са щели да останат без двигатели за уикенда. Защото шефовете на Honda предварително са решили да не участват в Австралия.

Шефът на японците Масаши Ямамото потвърди това решение и призна, че „не е имало време това да бъде обсъдено с отборите”.

Този уебсайт ползва “бисквитки”, за да Ви предостави повече функционалност. Ползвайки го, вие се съгласявате с използването на бисквитки.

Политика за личните данни Съгласен съм Отказ