Cullinan получи свръхдоза

18 March 2020 10:11
Cullinan получи свръхдоза
Cullinan получи свръхдозаCullinan получи свръхдозаCullinan получи свръхдозаCullinan получи свръхдозаCullinan получи свръхдозаCullinan получи свръхдоза
Прочетете повече за:
Rolls-RoyceCillinanSpofecтунингOverdose

Германското ателие Spofec, което се е специализирало в доработката на модели на Rolls-Royce, представи своя версия на първия всъдеход на марката – Cullinan. Кросоувърът е претърпял промени във външния вид, увеличена е и мощността на двигателя.


Проектът е получил името Overdose (свръх-доза), което най-точно описва крайния резултат. На Rolls-Royce Cullinan са поставени нови брони, странични престилки, разширени калници, заден дифузьор и спойлер. Едновременно с това е разработена програма за увеличение на двигателя V12 с обем 6,75 литра. При стандартния модел той развива 571 к.с. и 850 Нм, а във версията Black Badge – 600 к.с. и 900 Нм. При Overdose мощността скача до 685 к.с. и 1000 Нм.

 

За да постигнат този резултат, специалистите от Spofec е трябвало да поставян нов блок за управление на двигателя, да увеличат налягането в турбините и да направят нова програма на системата за запалване. Променена е и изпускателната система, която вече е от неръждаема стомана. Въпреки това, Cullinan Overdose ускорява от 0 до 100 км/ч за същото време от 4,9 секунди, което е нужно и на Cullinan Black Badge. Максималната скорост на огромния всъдеход отново е ограничена по електронен път на 250 км/ч.

 

Засега от ателието не разкриват дали предвиждат да пуснат тази версия на пазара или ще я предлагат само по индивидуална поръчка на клиента. Не е ясно и колко ще струват доработките на най-скъпия модел на Rolls-Royce, чийто базов вариант започва от над 250 000 евро.

Този уебсайт ползва “бисквитки”, за да Ви предостави повече функционалност. Ползвайки го, вие се съгласявате с използването на бисквитки.

Политика за личните данни Съгласен съм Отказ