Ще има BMW 7-а серия на ток

18 March 2020 16:26
Ще има BMW 7-а серия на ток
Източник: BMW
Най-мощната версия на новото поколение на 7-ата серия на BMW ще е електрическа, потвърди председателя на управителния съвет на компанията Оливер Ципше.

Баварците вече тестват прототипи на лимузината, която ще се предлага и с бензинови, дизелови и хибридни двигатели, като в случая става въпрос за plug-in хибрид с бензинов двигател.

Все още обаче не е потвърдено дали изцяло електрическата версия на следващата 7-а серия ще получи означението i7, както спекулират медиите от известно време насам.

В момента най-мощната версия на 7-ата серия е M760i с 6,6-литров V12 двигател и 601 конски сили. Наскоро от компанията обявиха, че ще ивм струва твърде скъпо да модернизират този 12-цилиндров двигател, за да отговаря той на по-строгите екологични изисквания, особено като се има предвид, че търсенето точно на тази версия на лимузината не е особено високо, тъй като цената й е изключително висока.

Предполага се, че премиерата на електрическата 7-а серия може да се чака някъде през 2022 година, но това тепърва предстои да се потвърди от компанията.

Този уебсайт ползва “бисквитки”, за да Ви предостави повече функционалност. Ползвайки го, вие се съгласявате с използването на бисквитки.

Политика за личните данни Съгласен съм Отказ