Льо Ман отиде през септември

18 March 2020 20:52
Льо Ман отиде през септември
Източник: ACO
Броени дни, след като организаторите на „24 часа на Льо Ман” обявиха, че имат срок до 15 април, за да решат съдбата на състезанието, беше решено, че то ще бъде преместено на 19-20 септември.

По план 88-ото издание на легендарната надпревара за издръжливост трябваше да е на 13-14 юни и да сложи край на настоящия сезон в световния шампионат за издръжливост (WEC).

Тепърва предстои да видим как тази промяна ще се отрази на календарите на четирите шампионата, в които влиза състезанието в Льо Ман, като най-големият сред тях е WEC.

Президентът на ACO Пиер Фийон заяви, че отлагането на състезанието е резултат на „изключителните условия, в които се намира обществото, като здравето на участниците и зрителите е най-важно”.

ФИА и WEC полагат усилия, за да намерят нови дати на отложената 6-часова надпревара на „Спа” и състезанията от ELMS, които паднаха, за да може те да се проведат преди надпреварата в Льо Ман и сезонът да завърши в реда, в който беше плануван, макар и на други дати.

Този уебсайт ползва “бисквитки”, за да Ви предостави повече функционалност. Ползвайки го, вие се съгласявате с използването на бисквитки.

Политика за личните данни Съгласен съм Отказ